• 100% veilige speeltoestellen
  • Ruim 30 jaar kennis en ervaring
  • Levering en montage in heel Nederland

Robinia Basicline speeltoestellen

 

Kinderen en hun spel

Kinderen zijn meer en meer op zoek naar inspirerende speelnatuur waar ze zich lekker uit kunnen leven met klimmen, verstoppertje spelen, kruipen, rennen, schommelen, waterpartijen en kennis kunnen maken met wat de natuur te bieden heeft aan bomen, struiken, planten en dieren. Ook een gezamenlijke zitplek hoort daarbij.

 

Speeltoestel.nl denkt graag met u mee

Met onze jarenlange ervaring en ons netwerk helpen wij u graag met de ontwikkeling van uw plannen om te komen tot leuke speelplekken voor de kinderen. Ons netwerk bestaat uit ontwerpers met kennis van zaken, inspecteurs, leveranciers,
montageploegen en hoveniersbedrijven voor allerlei montage- en onderhoudswerkzaamheden.

 

Speeltoestellen in robinia

Wij werken veelal met de meer duurzame houtsoorten die geschikt zijn voor het creëren van stoere speeltoestellen en speelaanleidingen, zoals robinia hout. Bij het ontwerpen van speeltoestellen voor de openbare ruimte, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het hout van de Robinia pseudo-acacia is de meest duurzame houtsoort van Europa. Het hout is zeer hard en slijtvast en daarmee uitermate geschikt voor het creëren van onderhoudsarme en vandalismebestendige speelomgevingen. Door haar perfecte technische eigenschappen, is een extra bewerking van het hout niet nodig. De Robinia Pseudo Acacia komt voornamelijk voor in Midden- en Zuid Europa.

De boomsoort kenmerkt zich door een zeer grillige manier van groeien. De stammen zijn vaak niet rond, groeien krom en splitsen zich vaak, wat de boomsoort zeer geschikt maakt voor natuurlijke speelelementen. Robinia bomen kunnen een hoogte van circa 30 meter bereiken. De takvrije stamlengte bedraagt ongeveer 10 meter. De stamdoorsnede van het bruikbare hout ligt tussen 0,15 en 0,4 meter. Sommige stammen kunnen een doorsnede van 0,8 tot 1,0 meter bereiken. Robiniahout is zeer robuust. Het hout is nog harder dan dat van de eik en daarnaast is het taai, elastisch en slijtvast. Robinia is de enige houtsoort in Europa die vrijwel niet rot. Eenmaal gedroogd bezit het hout ook bij wisselende vochtigheid een goede duurzaamheid.

 

Certificering speeltoestellen

De meeste speeltoestellen hebben reeds een typekeuring gehad en zijn daardoor gecertificeerd conform de veiligheidsnorm EN-1176 voor de openbare ruimte, de overige speelaanleidingen zoals o.a. de speelboom worden ter plekke gecertificeerd omdat er nooit een speelboom gelijk is. Alle speeltoestellen worden geleverd met duidelijke handleidingen en veiligheidscertificaten en een logboek indien gewenst.