• 100% veilige speeltoestellen
  • Ruim 30 jaar kennis en ervaring
  • Levering en montage in heel Nederland

Sinds 1927 

Speeltoestel.nl is dé speeltoestellen-specialist van Nederland. Wij leveren en monteren hoge kwaliteit professionele speeltoestellen voor openbare terreinen in de gehele Benelux en komen graag op afspraak bij u langs.

Speeltoestel.nl is ontstaan vanuit Welles Hout, leverancier en fabrikant van talloze houtproducten voor tuinen en openbare ruimtes. Al sinds 1927 liggen onze roots in de bosexploitatie en rondhouthandel. Welles Hout heeft altijd bewust gekozen voor het gebruik van de meer duurzame houtsoorten, om zo het milieu te kunnen sparen.

 

Speeltoestellen voor openbaar terrein

Wij leveren al jaren (sinds 1991) aan professionele doelgroepen, zoals scholen, kinderdagverblijven, overheden, recreatiebedrijven, horeca instellingen en speeltuinverenigingen. Aan de hand van uw aanvraag maken wij een plan op maat. Indien gewenst plannen wij hiervoor vooraf een inventarisatiegesprek, bij u op het bedrijf of op locatie, waarin uw alle wensen en eisen kenbaar kunt maken. Vervolgens ontvangt u van ons een duidelijk voorstel dat voldoet aan uw wensen en past binnen het besproken budget. Vanuit ons bedrijf sturen wij vervolgens - als het voorstel akkoord is - het complete traject van aanvraag tot oplevering vakkundig aan. Snelle realisatie is mogelijk indien levertijden van de toegepaste materialen dit toelaten. Ook het leveren en monteren op locatie kunnen wij voor onze rekening nemen. Na de oplevering van het project bespreken we tot slot de mogelijkheden voor het periodiek keuren en onderhouden van de speeltuin.

 

Afspraak op uw locatie

Wij komen graag op afspraak bij u langs om te kijken of uw wensen omgezet kunnen worden in een voorstel en uiteindelijk de realisatie van uw speeltuin. Dat doen wij in de gehele Benelux.

We werken samen met landelijk werkende ontwerpers, hoveniers, inspecteurs en bedrijven die gespecialieerd zijn in valdempende ondergronden zoals rubbertegels, kunstgras en gietvloeren. 

Partner van Europlay

Wij werken al sinds 1992 met het Belgische Europlay. Alle Europlay speeltoestellen worden gemaakt van duurzaam lariks-, douglas-, robinia- en eikenhout en voldoen aan de EN norm 1176. De speeltoestellen worden geleverd met veiligheidsattesten en logboeken. Ook de montage van de Europlay speeltoestellen kunnen wij moeiteloos voor u verzorgen, inclusief het aanbrengen van valdempende ondergronden. Voor de valdempende ondergronden is er keuze uit o.a. rubbertegels, veiligheidsgras en gekleurde houtsnippers. Europlay levert in meer dan 25 landen.

Partner van Robinia Basicline

Er ontstaat steeds meer vraag naar meer natuurlijk ogende speelvoorzieningen ten behoeve van groene schoolpleinen en natuurlijke omgevingen. Daarvoor is er een samenwerking met een fabrikant die speeltoestellen maakt van robinia die allemaal gecerticeerd zijn conform de EN-norm 1176.

 

Exclusieve importeur Holzhof

In 2007 is  gestart met de samenwerking met Holzhof uit Italië. Alle speeltoestellen worden gemaakt van Noors grenen hout, aluminium of robinia en zijn gecertificeerd conform EN-1176 en worden geleverd met certificaten. Holzhof levert inmiddels al in meer dan 35 landen wereldwijd en is marktleider in Italië. Speeltoestel.nl is de importeur voor de Nederlandse markt.

 

Exclusieve importeur Sapekor

Sinds 2016 is Speeltoestel.nl de exclusieve importeur voor Nederland van Sapekor speeltoestellen en rubbertegels. Het jonge Tsjechische bedrijf levert RVS speeltoestellen die allen voldoen aan de veiligheidsnorm EN 1176 en de rubbertegels voldoen aan de EN norm 1177. Het bedrijf slaat nu de vleugels uit naar andere landen in Europa.

 

Exclusieve importeur TIPTIPTAP

Sinds 2018 is Speeltoestel.nl de exclusieve importeur voor Nederland van TIPTIPTAP speeltoestellen uit Estland. Het bedrijf levert speeltoestellen die allen voldoen aan de veiligheidsnorm EN 1176 en gemaakt worden van Noors grenen en aluminium. Het bedrijf is actief naar andere landen in Europa.