Uw winkelwagen is leeg

Robinia speeltoestellen

Europlay, een van onze leveranciers, voert onder andere het label Eco-play, maar wat houdt eigenlijk in? Eco-play staat voor een speels en milieuvriendelijk karakter. Simpel gezegd: onbehandelde, duurzame houtsoorten in hun natuurlijke vorm. Eco-play gaat dus hand in hand met de omringende natuur.

Europlay Eco-play

Alle Eco-play speeltoestellen worden gemaakt van een combinatie van Lariks en Robinia. Lariks, een van de meest bekende duurzame houtsoorten behoeft weinig introductie. Robinia daarentegen is niet bij iedereen bekend, vandaar dat we deze houtsoort graag aan u voorstellen.

Robinia is de duurzaamste Europese houtsoort. Palen van Robinia hebben een natuurlijke kromming, waardoor ze het gevoel van een bosrijke omgeving oproepen. Zelfs midden in de stad, lijkt de natuur daarom nooit ver weg. Deze liefde en dit respect voor de natuur is een verademing, helemaal ten opzichte van het vele beton dat normaliter te vinden is op speeltuinen. Robinia wordt gemaakt van kernhout. Dit natuurproduct is uiteraard onderhevig aan droogte en vochtigheid. Echter, betekent dit niet dat de robinia speeltoestel snel slijt, in tegendeel zelfs. Bij droog weer krimpt de ronde paal in de richting van de jaarringen, waardoor er oppervlaktescheuren ontstaan. Bij vochtig weer worden deze juist weer verminderd. Door deze natuurlijke groei van de boom kan de paal dan ook nooit breken. De veiligheid komt hierdoor nooit in het gedrang.

Robinia speeltoestellen worden egaal glad en splintervrij afgewerkt. Ook worden alle scherpe kanten netjes afgerond en de bouten en schroeven verzonken.

Houtsoorten en hun duurzaamheid

Speeltoestel.nl werkt alleen met duurzame materialen en de beste houtsoorten. Alleen hierdoor kunnen wij onze uitstekende kwaliteit garanderen. Om u een klein kijkje achter de schermen te bieden, hebben we een lijstje van alle veelgebruikte houtsoorten en materialen opgesteld – zodat u precies weet waar uw speeltoestel van gemaakt is. 

Lariks: de meest verwerkte houtsoort bij Europlay. 

Douglas: gebruikt voor sterke rechte houtconstructies.

Eik: stabiele houtsoort die vooral gebruikt wordt bij vierkantpalen die met de grond in contact komen.

Robinia: de meest duurzame houtsoort. Enkel tropische hardhoutsoorten met duurzaamheidsklasse 1 scoren beter.