• 100% veilige speeltoestellen
  • Ruim 30 jaar kennis en ervaring
  • Levering en montage in heel Nederland

 

Natuurlijk spelen

Spelen met natuurlijke speeltoestellen is een echt avontuur voor kinderen. 

Een groene leefomgeving is noodzakelijk voor een goede ontwikkeling van kinderen. Dit terwijl tegenwoordig veel kinderen opgroeien tussen ijzer en beton. Het bewustzijn groeit dan ook meer en meer dat groen de gezondheid en het welzijn van jong en oud kan verbeteren. Voor kinderen is het belangrijk dat zij worden aangemoedigd om te spelen in de natuur én met respect voor de natuur. Dit kan door in aanraking te komen met natuurlijke speelelementen. Door de talloze elementen kunnen er verschillende spelvormen plaatsvinden waarbij de kinderen worden uitgedaagd. Naast de tijdloze kinderpret, doet de buitenlucht ook goed voor kinderen. Houten speeltoestellen, avonturenpaden of houten speelhuisjes, we hebben het allemaal! Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op.

Houten speeltoestellen

Avonturenpad

Houten speelhuisjes

 


Vergroenen van speelruimten

De laatste jaren worden veel speelpleinen en speelplaatsen uitgerust met natuurlijke materialen. Hierbij kan worden gedacht aan boomstammen, wilgenhutten, houten speeltoestellen, netten en touwen. Uit onderzoek blijkt dat natuurlijk spelen unieke uitdagingen en leermogelijkheden biedt voor kinderen. Ze vinden spelen leuker en het maakt ze rustiger. Dankzij de combinatie van hout, netten, touwen en andere natuurlijke materialen verandert elk speelterrein in een kleine jungle. 

Inspirerende speelnatuur

In die kleine jungle kunnen de kinderen zich lekker uit leven met klimmen, verstoppertje spelen, kruipen, rennen, schommelen en waterpartijen. Tegelijkertijd kunnen kinderen kennis maken met wat de natuur te bieden heeft aan bomen, struiken, planten en dieren. Kinderen houden van het verleggen van grenzen. Lopen op een kromme balk die je in de jungle ook tegen zou kunnen komen is natuurlijk uitdagender dan lopen op een rechte balk! Groene speelterreinen nodigen ook meer uit tot meer en intensiever bewegen. Ook een gezamenlijke zitplek hoort daarbij.

Natuurlijke elementen

Onze speeltuinen gaan op in de omgeving door de natuurlijke elementen. Hierdoor ziet het speelterrein er sfeervoller en aantrekkelijker uit en draagt het bij aan de uitstraling van de openbare ruimte. Een speelruimte is een plek om te ontmoeten, te ontdekken en te leren. Een groene speelruimte is een plek waar kinderen met elementen uit de natuur spelen en waar volwassenen kunnen genieten van een kop koffie in de buitenlucht.

Duurzaam hardhout

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen van speeltoestellen voor de openbare ruimte. Wij werken veelal met de meest duurzame houtsoorten die geschikt zijn voor het creëren van stoere speeltoestellen en speelaanleidingen. Eén van deze duurzaam houtsoorten is robinia hout. Robinia is de enige houtsoort in Europa die vrijwel niet rot. Het hout van de Robinia pseudo-acacia heeft een aantal mooie eigenschappen zoals dat het hout robuust en slijtvast is. Hierdoor is het geschikt voor het creëren van onderhoudsarme en vandalismebestendige speelomgevingen. Eenmaal gedroogd bezit het hout ook bij wisselende vochtigheid een goede duurzaamheid. Door haar perfecte technische eigenschappen is een extra bewerking van het hout niet nodig. 

Certificering speeltoestellen

De meeste speeltoestellen hebben reeds een typekeuring gehad en zijn daardoor gecertificeerd conform de veiligheidsnorm EN-1176 voor de openbare ruimte. De overige speelaanleidingen zoals de speelboom worden ter plekke gecertificeerd, omdat er nooit een speelboom gelijk is. Alle speeltoestellen worden geleverd met duidelijke handleidingen en veiligheidscertificaten en een logboek (indien gewenst).

Speeltoestel.nl denkt graag met u mee

Met onze jarenlange ervaring en ons netwerk helpen wij u graag met de ontwikkeling van uw plannen om te komen tot leuke speelplekken voor de kinderen met natuurlijke speelelementen. Ons netwerk bestaat uit ontwerpers met kennis van zaken, leveranciers, montageploegen, hoveniersbedrijven en inspecteurs. Bovendien leveren én monteren (optioneel) wij alle speeltoestellen op locatie, wel zo gemakkelijk én veilig. Ook het aanbrengen van valdempende ondergrond is mogelijk. 
 
Wij leveren al jaren (sinds 1991) aan professionele doelgroepen, zoals scholen, overheden, horeca instellingen en speeltuinverenigingen. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat Speeltoestel.nl voor u kan betekenen. In een vrijblijvend gesprek, bij u op het bedrijf of op een andere locatie, kunt u alle wensen en eisen kenbaar maken. Vervolgens maken wij aan de hand van uw aanvraag een plan op maat. U ontvangt van ons een duidelijk voorstel dat voldoet aan uw wensen en past binnen het afgesproken budget. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of e-mail ons gerust als u vragen heeft of wat deskundig advies kunt gebruiken. Wij staan altijd voor u klaar!
 

 

Realisaties 

Speeltoestel.nl heeft al vele mooie speelterreinen mogen realiseren met natuurelementen. Eén van onze projecten was:

  • Het inrichten van een Robinia parcours in opdracht van Wereldkidz Tweesprong in Maarssen.
  • Het vervangen van een verouderde speeltuin met nieuwe Ecoplay (robinia) speeltoestellen in opdracht van de Plaatselijk Belang Samenwerking in Haulerwijk.
  • Het realiseren van een speeltuin met natuurlijke speelelementen zoals een vogelnestschommel en een eiken speelboom in opdracht van de Gemeente Beverwijk.  
  • Het inrichten van een speelterrein met Robinia speeltoestellen zoals een duikelrek en een RVS Taludglijbaan met hardhouten platform voor de vereniging Dorpsbelangen in Peize. 

 

Een prachtige uitdaging was het realiseren van een natuurlijk ogend schoolplein voor een nieuwe school in Amsterdam Noord. Het plein en de infrastructuur werden door de aannemer Paape BV zelf uitgevoerd en de speeltoestellen werden in opdracht van Speeltoestel.nl geplaatst door Hoveniersbedrijf John Peters uit Rijsenhout. Op een later moment zijn er nog enkele robinia boombanken geplaatst rondom de bestaande bomen op het plein. 

 

 

Ook heeft Speeltoestel.nl in opdracht van Buurtvereniging NAS uit Bakkeveen drie speeltuinen mogen inrichten met onder andere een duikelrek, een evenwichtsbalk en een 4-persoonswip. Alle speeltoestellen zijn van duurzaam robinia hout. 

Geen resultaten