• 100% veilige speeltoestellen
  • Ruim 30 jaar kennis en ervaring
  • Levering en montage in heel Nederland

Sporten in de buitenlucht

We weten dat het belangrijk is om voldoende te bewegen. Er zijn niet alleen maar fysieke, maar ook mentale voordelen. Kinderen ervaren minder stress en nare gevoelens en zijn minder vaak ziek doordat de weerstand wordt verhoogd. In vergelijking met binnensporten wordt buitensporten geassocieerd met een positief effect op bijvoorbeeld het humeur en energielevel. Tegenwoordig kunnen kinderen op een laagdrempelige en toegankelijke manier aan voldoende beweging komen terwijl zij buiten zijn. Het wordt steeds populairder om speel- en sportplekken te creëren voor elke buitenruimte. Het doel is om kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan en te bewegen met laagdrempelige buiten sporten.

Bekijk onze sport & spel speeltoestellen

Openbare sportplekken: voor elk budget

Kinderen kunnen verschillende balsporten doen zoals voetballen, hockeyen, tennissen, basketballen en volleyballen. Dit kan zowel individueel als in teamverband. Voetballen op een veld is leuk, maar natuurlijk nog leuker om dit te doen op een pannaveld of multifunctioneel sportveld. Om de sporten en spelvormen nog leuker te maken, kunnen er duels worden gespeeld op een pannaveld. Ook kunnen kinderen aan hun beweging komen door street workout of met fitnessapparatuur in de buitenruimten te sporten. 

 
 

Pannavelden, sportkooien en fitnessapparatuur

Pannavelden zijn velden waar kinderen op kunnen voetballen. Panna is een snelgroeiend behendigheidsspel waarbij de techniek meestal de doorslag geeft. In korte tijd gebeurd er veel met onnavolgbare passeerbewegingen, subtiele hakjes en verbluffende hoogstandjes. Ieder doelpunt zorgt voor gejuich, kortom genieten voor liefhebbers van indrukwekkende staaltjes balgevoel. Ook kan er gekozen worden voor een multifunctionele sportkooi waarbij de ene groep kan hockeyen, de ander groep kan volleyballen en weer een andere groep kan voetballen.

Met verschillende gymtoestellen voor de buitenruimte kunnen de kinderen oefeningen doen om de spieren te trainen en fit te blijven. In recreatiegebieden en parken ziet u ze steeds vaker, fitnessapparatuur om te trainen in de frisse lucht. Het is prettiger en nuttiger voor een mens. Door de geringe benodigde ruimte zijn de apparaten in veel parken en buitenruimtes een aantrekkelijk en gewild hulpmiddel geworden om de spieren te trainen en om tegelijkertijd buiten te zijn. 

 

Vaste of mobiele plaatsing 

DutchPanna/TipTipTap is een fabrikant van hoogwaardige pannavelden en multifunctionele sportkooien voor binnen en buiten gebruik. Ook is er een groot assortiment outdoor fitnessapparatuur. De producten zijn hufterproof en uitstekend geschikt voor openbare ruimten zoals vakantieparken, scholen en BSO's. De fabrikant DutchPanna produceert haar producten in Nederland en vakmanschap staat voorop. U kan kiezen voor een vaste of mobiele plaatsing. Ideaal voor een tijdelijke opstelling of event. 

Zorg ervoor dat een pannaveld of een sportkooi wordt geplaatst in een speeltuin of bij een vereniging. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om lekker buiten te bewegen, om de baltechniek te verbeteren en om goed samen te kunnen spelen. De grootte van het veld en het oppervlak van het speeloppervlak is flexibel en kan worden uitgevoerd met voetbaldoelen en basketbalunits. 

 

Realisaties 

Speeltoestel.nl heeft al heel wat mooie sportvelden mogen opleveren. Eén van onze projecten was voor Zeuvenakkers in Appelscha. Voor hen mochten wij een pannaveld opleveren waar buurtbewoners kunnen gaan voetballen, basketballen en volleyballen. We hebben gezorgd voor zowel grote als minidoelen, basketbalunites en een volleybalnet. Het doel is om genoeg te bewegen en veel plezier met elkaar te hebben. 

  

 

Speeltoestel.nl denkt graag met u mee

Met onze jarenlange ervaring en ons netwerk helpen wij u graag met de ontwikkeling van uw plannen om te komen tot leuke en sportieve speelplekken voor iedereen. Ons netwerk bestaat uit ontwerpers met kennis van zaken, leveranciers, montageploegen, hoveniersbedrijven en inspecteurs. Bovendien leveren én monteren (optioneel) wij alle kooien en fitnessapparatuur op locatie, wel zo gemakkelijk én veilig. Ook het aanbrengen van valdempende ondergrond is mogelijk.
 
Wij leveren al jaren (sinds 1991) aan professionele doelgroepen, zoals scholen, overheden, horeca instellingen en speeltuinverenigingen. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat Speeltoestel.nl voor u kan betekenen. In een vrijblijvend gesprek, bij u op het bedrijf of op een andere locatie, kunt u alle wensen en eisen kenbaar maken. Vervolgens maken wij aan de hand van uw aanvraag een plan op maat. U ontvangt van ons een duidelijk voorstel dat voldoet aan uw wensen en past binnen het afgesproken budget. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of e-mail ons gerust als u vragen heeft of wat deskundig advies kunt gebruiken. Wij staan altijd voor u klaar!
 

pannavelden en multifunctionele sportkooien voor binnen en buiten gebruik